Choose languageLanguage

Više od 4.000 uspješnih implementacija Time&Space sistema

Evidencija radnog vremena putem pametnog telefona
Mobilnost

Evidencija radnog vremena putem pametnog telefona

Pametni telefon je neophodan alat za sve koji teže većoj radnoj učinkovitosti te jednostavnim i sigurnim procesima. Mnoge radne aktivnosti mogu se obaviti, zahvaljujući upotrebi telefona, bilo kada i bilo gdje, bez obzira na vrijeme i mjesto rada. Time&Space sistem daje mogućnost sigurnog ulaska i izlaska iz zgrade i prostorija putem telefona, ali i niz drugih mogućnosti u segmentu evidencije radnog vremena. 
Spica Mobile Time
Mobilna aplikacija Spica Mobile Time daje Vam mogućnost da, pomoću pametnog telefona ili tableta, evidentirate svoj dolazak i odlazak, podnesete zahtjev za odsustvo sa radnog mjesta i pregledate iskorištene i preostale dane godišnjeg odmora. Zahvaljujući ovoj mogućnosti, nije potrebno fizički dolaziti u kancelariju samo radi evidencije radnog vremena. 
Cjelovito rješenje evidencije radnog vremena
Time&Space

Cjelovito rješenje evidencije radnog vremena

Evidencija radnog vremena kakvu omogućuje Time&Space sistem temelj je za upravljanje složenim poslovnim i kadrovskim procesima. Precizna evidencija radnog vremena osnova je za sveobuhvatno planiranje i upravljanje radnim vremenom, odsutnostima zaposlenih te pripremu podataka za obračun zarada zaposlenih. 
Planiranje radnog vremena
Modul Dynamic Scheduling omogućuje jednostavno planiranje i organizaciju rada. Definisani parametri, usklađeni sa radnim zakonodavstvom, znatno olakšavaju posao i smanjuju troškove.
Upravljanje odsutnostima zaposlenih
Najava i odobrenje odsutnosti putem aplikacije. Modul Approval Workflow skraćuje postupak davanja i odobrenja različitih zahtjeva (primjeri, zahtjeva za godišnji odmor, za rad od kuće, slobodne dane i sl.). Odobrenje je moguće provesti na više nivoa (zavisno od organizacije), a moguće je odabrati i dodatne davaoce odobrenja kako bi se ubrzao postupak odlučivanja.
Obračun zarada
Modul Payrol Integration Framework (PIF) veza je između evidencije radnog vremena i sistema za obračun zarada. Modul obrađuje podatke prikupljene u Time&Space sistemu u skladu sa unaprijed definisanim parametrima. Na taj način, znatno se ubrzava proces obračuna zarade i ostaje više vremena za obavljanje ostalih radnih aktivnosti. 
Poslovna analitika
Izvještaji koji se mogu generisati u Time&Space sistemu, nezaobilazni su resurs za menadžment i rukovodioce koji trebaju pouzdane podatke o svojim zaposlenicima na temelju kojih donose buduće odluke. Izvještaji mogu pomoći za lakši uvid u kršenja koja su povezana sa radnim vremenom te za upravljanje i uvid u različite odsutnosti i prekovremeni rad zaposlenih. 
Putni nalozi
Modul Putni nalozi olakšava pripremu putnih naloga podnosiocima zahtjeva, davaocima odobrenja te računovodstvu. Cijeli postupak, od otvaranja putnog naloga do pripreme isplate i naloga za plaćanje, možete odraditi u aplikaciji ili putem pametnog telefona. Sva obavještenja koja su vezana za podneseni zahtjev stižu putem e-maila i na taj način se postiže pravovremena obavijest. 
Napredna integracija
Svjesni različitosti poslovnih sistema, nastojimo prilagoditi sistem što je više moguće Vašem poslovnom okruženju. U tu svrhu, razvili smo rješenja koja povezuju Time&Space sistem sa poslovnim informacionim sistemima i računovodstvenim programima kao što su SAP, Navision, Pantheon, Vasco i mnogi drugi, što dokazuju i certifikati koje imamo na tom području.
tehnologija

Evidencija radnog vremena u oblaku

Sačuvajte zapise o radnom vremenu u oblaku: Preduzećima koja traže jednostavnija rješenja za evidenciju radnog vremena, dobro će doći opcije u cloud-u. Cloud rješenja za evidenciju radnog vremena ne zahtijevaju velika početna ulaganja, brzo se implementiraju, a sistem se redovno ažurira i održava. Za sve organizacije koje trebaju jednostavno, učinkovito i pouzdano rješenje, razvili smo sistem AllHours i MyHours koji Vam omogućuju upravljanje radnim vremenom prema projektima. 

Jednostavna evidencija radnog vremena na više lokacija

Jednostavna evidencija radnog vremena na više lokacija

Web aplikacija AllHours omogućuje evidenciju radnog vremena putem pametnog telefona i podsjeća zaposlenog da evidentira svoj dolazak, pauzu ili odlazak sa radnog mjesta. Lokacija svakog zaposlenog određuje se na temelju GPS koordinata, a svaka registracija sadrži podatke o lokaciji sa koje je prijava zabilježena. Na taj način osigurava se pouzdana evidencija radnog vremena.

Transparentno upravljanje radnim vremenom na projektima

Transparentno upravljanje radnim vremenom na projektima

Web aplikacija MyHours alat je za praćenje radnog vremena prema projektima. Moguće je pratiti koliko je vremena utrošeno, od strane pojedinog zaposlenog, na pojedinom projektu ili dijelu projekta. Prednost je što je cijela aplikacija cloud rješenje i omogućuje jednostavno prijavljivanje svih učesnika na projektu. Moguće je postaviti i različite metode izračunavanja utrošenog vremena i kreirati izvještaje po različitim kriterijumima. 

Zašto je Špica odličan izbor?

30+
godina iskustva
1.000.000 +
korisnika
30+
država svijeta sa Time&Space sistemom
2.500+
inštalacija sistema Time&Space
Oprema

Registracijski terminali

Svojim dizajnom terminali pružaju jednostavno, elegantno i pristupačno korisničko okruženje za evidenciju radnog vremena.

Zone Touch terminali

Zone Touch terminali

Zone Touch registracijski je terminal sa Linux operativnim sistemom i podržava većinu tehnologija RFID kartica. Moguće je dodati i Zone Door-e kako bi se ostvarila mogućnost upravljanja kontrolom pristupa.

Preuzmite brošuru
Terminal Famoco MATT

Terminal Famoco MATT

Terminal Famoco MATT prenosni je Android registracijski terminal koji se povezuje na ostale mobilne uređaje putem NFC tehnologije. Naročito je pogodan na lokacijama gdje je potrebna privremena evidencija te na lokacijama sa malim brojem zaposlenih. 

Preuzmite brošuru
TBS terminali

TBS terminali

TBS biometrijski terminali omogućuju registraciju putem kartice, PIN-a ili otiska prsta. Terminali 3D serije mogu očitati otiske prsta bez kontakta. Ove terminale odlikuje visoka izdržljivost kućišta i zato su pogodni i za vanjsku upotrebu. 

Preuzmite brošuru
Terminali Idemia Sigma

Terminali Idemia Sigma

Biometrijski registracijski terminali Idemia Sigma omogućuju, pored registracije otiskom prsta, stvaranje i čuvanje fotografije zaposlenog koji se prijavljuje. Funkcija prepoznavanja lica na taj način dodatno povećava sigurnost prilikom prijave.

Preuzmite brošuru

Šta možemo učiniti za Vas?

Svaka organizacija je jedinstvena i ima različite potrebe i zahtjeve. Zajedno možemo pronaći pravo rješenje koje će Vam pomoći ostvariti ciljeve i to u okviru Vaših finansijskih okvira.

Želim sastanak